Schoolboek kwijt?

Het eind van het schooljaar is in zicht. De vakantie is gepland. Alleen nog je rapport ophalen en even je schoolboeken inleveren. O, wacht.. Waar lag dat wiskundeboek ook alweer?
Als je je boeken gehuurd hebt van een van de grote schoolboekenleveranciers dan moet je je boeken over het algemeen in een plastic tas inleveren, voorzien van een afvinklijst. Maar wat nu als je niet alle boeken kunt afvinken omdat je een boek mist of omdat het achteraf gezien toch niet zo’n goed idee was om je boeken te vervoeren in dezelfde tas waarin die banaan ook al enige weken bivakkeerde.

Goedkope vervanging kwijtgeraakt schoolboek.

Als je niet al je boeken kunt inleveren omdat je één of meerdere schoolboeken bent kwijtgeraakt of omdat ze zodanig beschadigd zijn dat de leverancier ze niet accepteert dan kun je een rekening verwachten van de schoolboekenleverancier. Als vervangingswaarde wordt vaak aangehouden het bedrag waarvoor de leverancier het boek aanbiedt op hun site. Dat is soms niet goedkoop. Een schoolboek dat € 80,- kost is geen uitzondering.
Tweedehands zijn de boeken nogal eens goedkoper te krijgen. Ook op onze site vind je schoolboeken die goedkoper zijn dan de rekening die je voor de vervangingswaarde kunt verwachten.

Tips bij kwijtgeraakte schoolboeken

  • Wacht niet te lang met het bij elkaar zoeken van de schoolboeken die je moet inleveren. Als je er één kwijt bent zul je op zoek moeten naar een vervangend exemplaar. Als je tenminste de boete van de leverancier niet wilt betalen. Dit opzoeken kost tijd, net als het versturen van de boeken.
  • Let heel goed op het EAN-nummer. Dit nummer bestaat uit 13 cijfers en staat meestal achter op het boek. In deze EAN-code is verwerkt om welk vak en welke jaarlaag het gaat, maar ook om welke druk het gaat. Zorg dat je precies dezelfde druk inlevert als je in het begin van het jaar ontvangen hebt. Zelfs al vind je een nieuwere druk dan zal de leverancier deze waarschijnlijk niet accepteren. Zij hebben namelijk afspraken met scholen welke druk zij volgend jaar aan moeten leveren. Je loopt zelfs het risico je nieuwere druk niet terug te krijgen als je deze opstuurt.
  • Let bij de aanschaf van een tweedehands exemplaar op de omschrijving. De omschrijving “als nieuw” betekent dat het boek niet gebruikt is. “Goed” betekent hele lichte gebruikssporen. Net niet meer nieuw dus. “Redelijk” Betekent dat met name de hoekjes en/of de rug slijtage vertoont en “Matig” staat voor ‘bijna op het eind van de levensduur’ Je mag dan flinke slijtage of een boek met aantekeningen of markeringen verwachten.
    Als je aan het begin van het jaar een boek nieuw hebt ontvangen dan wordt een exemplaar in matige staat misschien niet meer geaccepteerd of heb je alsnog een boete aan je broek.
  • Ben je meerdere boeken kwijt die bij ons op de site staan? Stuur ons een mail en we kunnen je dan een korting geven. Kijk, dat scheelt weer.
Please follow and like us:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.